Solceller ökar i popularitet

Man skulle kunna tro att solceller eller är en relativt ny företeelse, men så är inte fallet. Den första uppfinningen som på något sätt liknade de solceller vi använder idag kom redan år 1839, medan den första praktiskt fungerande solcellen kom år 1954. Nästa paradigmskifte för solcellen kom år 1969 då Elliot Bergman lyckades pressa priserna och började förespråka att de kunde användas på våra bostäder. Först nu har de däremot skett en explosionsartad ökning…

Den varma sommaren som vi fick uppleva detta år bidrog starkt till att allt fler fick upp ögonen för människans negativa klimatpåverkan. Något som i sin tur bidragit till att fler vill dra sitt strå till stacken och leta efter bättre alternativ när det kommer till fordon och elproduktion.

För att få bukt med det sistnämnda har allt fler börjat visa intresse för solcellsanläggning. Det är marknad som växer explosionsartat just nu samtidigt som vi ser allt fler solpaneler på svenska hem. Inte minst på landsbygden. En i vårt tycke positiv utveckling som vi gärna slår ett extra slag för!

Om du själv planerar att investera i solpaneler, rekommenderar vi dig startkt att kontrollera vilka solceller som är bäst i test.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två + tre =