Skåne

Informationen om Skåne

I det sydligaste landskapet i hela Sverige stoltserar Skåne med sin lekfulla och vackra omgivning.

Det många inte har koll på är att Skåne består av till största del av en halvö. De andra vackra landskapen som är grannar till Skåne är Halland, Småland och Blekinge. Ett stenkast söderut ligger Danmark och just Danmark ses som en perfekt semesterort för skåningar.

Den vackra geografin

Skånes landskap präglas av vacker natur men landskapet har en sak som är tydligare än andra saker och det är de vackra åsarna. Både Halland och Skåne stoltserar med många vackra åsar och den mest kända kanske är den som flest folk tänker på när man pratar om Åsar. Det är Hallandsåsen, men det är en helt annan historia.

2/3 av landskapen är betäckt med odlingsområden. Det är det odlings tätaste landskapet i hela Sverige. De vanligaste odlingssakerna är de fyra sädesslagen; vete, korn, havre och råg. Det odlas även potatis och rasp i stor utsträckning.  Om man kört bil i Skåne under maj månad har man välkomnats av milsvida ängar med raps. Det skapar en vacker miljö. Sockerbetorna är även en sak som växer starkt i Skåne.

Strand skane

Den största staden i landskapet vinner Malmö och tätt därefter kommer Helsingborg och Lund. Därefter kommer Kristianstad, Landskrona och Trelleborg.

Eftersom Skåne ligger i den mest södra delen av Sverige är det ingen slump att landskapet är det varmaste. Det kan skilja stor temperatur och man kan ofta känna en ”utomlandsvärme” i Skåne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =